Nieuwsbrief

← Vorige

Bevolkingsonderzoek naar borstkanker

Dankzij het bevolkingsonderzoek kunnen vrouwen tussen 50 en 69 jaar zich gratis laten onderzoeken op borstkanker. Om de 2 jaar krijgen zij een kwaliteitsvolle screeningsmammografie aangeboden. Ze ontvangen daarvoor een uitnodiging per post.

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker onder vrouwen. Liefst 1 op de 9 krijgt met de ziekte te maken. Het risico om borstkanker te krijgen neemt toe met de leeftijd. 3 op de 4 vrouwen bij wie borstkanker ontdekt wordt, is ouder dan 50 jaar. Per 1.000 borstkankeronderzoeken worden 7 tot 9 vrouwenlevens gered.

Voor wie?

Vrouwen van 50 tot en met 69 jaar

Wie kan het bevolkingsonderzoek naar borstkanker promoten?

Lokale besturen, OCMW’s, huisartsen, welzijnsorganisaties…

Het Logo zet je op weg

Het Logo ondersteunt je bij acties om vrouwen aan te zetten om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek. Je kan bij ons onder andere terecht voor promotiematerialen, zoals banners, affiches en folders, maar ook borstbeelden, cartoon en gedichten voor een tentoonstelling. In de maand oktober (= borstkankermaand) roept het Logo alle partners op tot het dragen van roze lintje. Je kan de roze lintjes aanvragen bij het Logo.

Ben je geïnteresseerd om de mammobox te spelen, dan zoekt het Logo voor jou naar een externe begeleider. 

Praktisch

Vrouwen die niet op voorschrift van een arts zijn gescreend, krijgen om de twee jaar een uitnodiging in de brievenbus. Daarmee kunnen ze zich gratis laten onderzoeken bij een erkende radioloog of in de mammobiel.

Kijk ook eens op www.bevolkingsonderzoek.be/borstkanker.

Meer weten of actie ondernemen?

Inge Vervondel

inge.vervondel@logowaasland.be

03 766 87 78

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen