Nieuwsbrief

← Vorige

Bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker

Mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar kunnen zich om de 2 jaar gratis laten screenen op dikkedarmkanker door deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek. Ze krijgen een uitnodiging per post met een afnameset voor een stoelgangstest.

Elk jaar krijgen meer dan 5.000 mensen in Vlaanderen dikkedarmkanker. Het is daarmee de tweede meest voorkomende kanker bij mannen en vrouwen. Dankzij het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker kunnen we in Vlaanderen tot 400 sterfgevallen per jaar voorkomen. Door de stoelgangstest om de 2 jaar te herhalen, kan de sterfte door dikkedarmkanker nog verder afnemen.

Voor wie?

Mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar

Wie kan het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker promoten?

Lokale besturen, OCMW’s, huisartsen, welzijnsorganisaties…

Het Logo zet je op weg

Het Logo ondersteunt je bij acties om de doelgroep aan te zetten om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek. Je kan bij ons onder andere terecht voor promotiematerialen.

Praktisch

Met de afnameset nemen de mannen en vrouwen uit de doelgroep zelf een staal van hun stoelgang. Ze sturen het staal samen met het ingevulde antwoordformulier terug in de bubbel-envelop. Het labo onderzoekt het staal. En bezorgt binnen veertien kalenderdagen het resultaat aan de doelgroep en hun huisarts.

Kijk ook eens op www.bevolkingsonderzoek.be/dikkedarmkanker.

Meer weten of actie ondernemen?

Inge Vervondel

inge.vervondel@logowaasland.be

03 766 87 78

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen