Nieuwsbrief

← Vorige

Bewegen Op Verwijzing (BOV)

bewegen op verwijzingDagelijks bewegen. Soms denken we er te weinig tijd voor te hebben of is simpelweg de goesting er niet. Beperkte (financiële) kansen verhogen de drempel nog meer. Maar wat als je gezondheid eronder lijdt?

Dankzij het project ‘Bewegen Op Verwijzing’ (BOV) kunnen huisartsen binnenkort patiënten met een verhoogd gezondheidsrisico doorverwijzen naar de ‘BOV-coach’.

Bewegen Op Verwijzing vertrekt vanuit een lokaal intersectoraal netwerk. Op dit lokale niveau en in afstemming met verschillende sectoren is het belangrijk dat het laagdrempelige beweegaanbod in kaart wordt gebracht. Waar nodig wordt dit best ook aangevuld met een aanbod dat voldoet aan de noden van de doelgroep.

Voor wie?

Volwassenen met een verhoogd beïnvloedbaar gezondheidsrisico dat verminderd kan worden door voldoende te bewegen en minder langdurig te zitten

Wie kan de ‘Bewegen Op Verwijzing' lokaal organiseren? 

Lokale en regionale partners uit verschillende sectoren werken best samen: lokale besturen, huisartsenkring, gezondheids- en welzijnszorg, aanbieders van laagdrempelig beweegaanbod en organisaties die kwetsbare groepen bereiken

Waarom?

Meer bewegen en minder lang stilzitten is een manier om het risico op gezondheidsproblemen te verkleinen. Bovendien worden kwetsbare groepen op deze manier goed bereikt.

Meer informatie?

www.bewegenopverwijzing.be

Op 17 november kwamen verschillende partners samen voor het infomoment Bewegen op Verwijzing. Mogelijke drempels en kritische bemerkingen kwamen naar boven, maar ook de kansen en engagementen die partners kunnen aangaan.

Logo-Waasland wil nu de concrete engagementen van verschillende organisaties opvragen en op die manier bekijken welke taakverdeling er kan gemaakt worden. Bezorg jij het engagement van jouw organisatie nog voor het einde van het jaar terug aan het Logo?

Denk je aan nog andere partners die interesse hebben in dit project? Bezorg hun gegevens aan het Logo of stuur hen de info door.

Meer weten of actie ondernemen?

Eva Van Maele

eva.van.maele@logowaasland.be

03 766 87 78

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen