Nieuwsbrief

← Vorige

Gezonde school

Wil je leerlingen iets bijbrengen over alcohol- en druggebruik? Hen het belang van een gezonde binnenlucht leren? Gezonde keuzes toegankelijker maken of een gezondheidsbeleid uitbouwen? Een gezonde school gaat voor een leeromgeving waarin leerlingen en leerkrachten de ruimte krijgen om zich goed en gezond te ontplooien.

De school is de plaats bij uitstek om kinderen alles te leren over gezonde keuzes. Maar een gezondheidsbeleid op school is meer dan kennis delen. Het klas- en schoolklimaat maakt gezonde keuzes toegankelijker en bouwt drempels in voor ongezonde keuzes. Zowel de schoolinfrastructuur als de schoolomgeving spelen daarbij een rol.

Voor wie?

Iedereen die in en op school vertoeft

Wie kan werken aan een gezonde school?

Leerlingen, leerkrachten, schoolpersoneel, CLB’s…

Het Logo zet je op weg

Het Logo ondersteunt je bij acties, projecten en campagnes om van je school een gezonde leeromgeving te maken.

Lees onze brochure en ontdek het aanbod. Door deze projecten binnen een integrale aanpak in te passen, maak je werk van een doordacht gezondheidsbeleid met een goed en duurzaam resultaat.

Praktisch

Bij het Logo vind je materialen en projecten om aan een gezonde school te werken. Wil je inzetten op een gezondheidsbeleid op school? Neem contact op met het Logo of met je CLB.

Op www.gezondeschool.be vind je heel wat tips en informatie om mee aan de slag te gaan.

Meer weten of actie ondernemen?

Eva Van Maele

eva.van.maele@logowaasland.be

03 766 87 78

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen