Nieuwsbrief

← Vorige

Rookstopcursus in groep

Rookstop in groep

Sommige rokers stoppen zonder hulp of vragen advies aan hun huisarts of apotheker. Voor anderen werkt een groepscursus beter.

Een rookstopcursus in groep brengt 10 à 15 mensen samen die de sigaret vaarwel willen zeggen. Tijdens 8 bijeenkomsten werken ze naar hun rookstopdag toe. Een tabakoloog begeleidt hen daarbij. Het contact met lotgenoten zorgt voor een extra duwtje in de rug. Want stoppen met roken is voor sommigen eenvoudiger als ze samen met anderen de stap kunnen zetten. Professionele begeleiding en het contact met de groep zorgen voor bijkomende motivatie.

Voor wie?

Rokers die in groep willen stoppen

Wie kan een rookstopcursus in groep organiseren?

Lokale besturen, OCMW’s, CLB’s, scholen, huisartsen, welzijnsorganisaties, bedrijven…

Het Logo zet je op weg

Via het Logo kun je beroep doen op een tabakoloog om de cursus te begeleiden. Je kunt bij ons ook terecht voor promotiemateriaal.

Praktisch

De rookstopcursus bestaat uit een vrijblijvende informatiesessie en een cursus van acht bijeenkomsten, gespreid over een drietal maanden:

  • Infosessie (gratis): een tabakoloog licht de werking van de rookstopcursus toe. Geïnteresseerden beslissen nadien of ze deelnemen.
  • Groepscursus (acht sessies, betalend): tijdens de cursus werkt de groep aan de motivatie en de obstakels die de stoppers tegenkomen. De tabakoloog bereidt de groep voor op de rookstopdag en traint hun vaardigheden om herval te voorkomen.
  • Diploma-uitreiking: wie de cursus succesvol afrondt, ontvang een diploma. Dat reikt de tabakoloog uit op een feestelijke bijeenkomst of receptie.

De ziekteverzekering vergoedt grotendeels de kosten van de deelnemers. De totale kostprijs van de rookstopcursus bedraagt 205 euro per deelnemer. De RIZIV-tussenkomst is maximaal 170 euro voor acht sessies. De deelnemer betaalt dus in totaal 35 euro remgeld.

Jij zorgt voor een locatie waar de cursus door kan gaan.

Meer weten of actie ondernemen?

Fenne-Chien Huylebroeck

fenne-chien.huylebroeck@logowaasland.be

03 766 87 78

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen