Nieuwsbrief

← Vorige

Winkeloefening op school

In één lesuur leren de leerlingen kritisch om te gaan met de informatie op de etiketten van voedingsproducten. In een korte theoretische inleiding krijgen ze uitleg over voedingsetiketten en worden enkele aandachtspunten over dranken en tussendoortjes toegelicht. Dan volgen praktische oefeningen waarbij de leerlingen etiketten leren lezen en producten vergelijken.

De info op een voedingsetiket is zeer complex. Heel wat leerlingen zijn er zich dan ook niet vaak van bewust of een drankje of tussendoortje gezond is. De winkeloefening helpt leerlingen de gezonde keuze maken uit het dranken- en tussendoortjesaanbod.

Voor wie?

Leerlingen van het secundair onderwijs

Wie kan de winkeloefening organiseren?

CLB, directie, leraren

Praktisch

  • De winkeloefening duurt ongeveer 2 uur.
  • De deelnemers krijgen eerst een bondige uitleg over gezonde voeding van een diëtist(e). (Het Logo beschikt over een pool van diëtistes die zijn gevormd om een winkeloefening te kunnen geven.)
  • Daarna trekken ze met de hele groep naar een supermarkt in de buurt. In de winkel worden de producten uit de rekken genomen en besproken. Je kan ook verpakkingen (laten) meebrengen en ze ter plaatse bespreken.
  • Er wordt tijd voorzien voor vragen en een nabespreking.
  • Om alles overzichtelijk te laten verlopen, beperken we het aantal deelnemers tot maximum 20 personen.
  • De organisatie zorgt voor een locatie met beamer en laptop voor het inleidend gesprek en legt de nodige contacten met de supermarkt. Het Logo zoekt voor jou een diëtiste die de vorming kan geven.
  • Kostprijs: 60 euro per uur (+ verplaatsingskosten)

Meer weten of actie ondernemen?

Eva Van Maele

eva.van.maele@logowaasland.be

03 766 87 78

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen