Nieuwsbrief

← Vorige

Workshop 'Zorgen voor jezelf en de ander'

Als medewerker in een hulpverlenende organisatie ben je elke dag druk in de weer om je dienstverlening zo kwaliteitsvol mogelijk te maken. Dat geeft veel voldoening, maar vraagt ook veel van jou als persoon. Hoe draag je zorg voor jezelf? Hoe blijven jouw

batterijen opgeladen?
 
Tijdens deze workshop wisselen we  ervaringen uit op basis van concrete casussen en onze eigen situatie. We maken ook kennis met Marijke doorheen cruciale fasen in haar leven. Wie weet herken je haar situatie? Misschien zou jij anders reageren? 

Deel 1

Het is heel normaal  om af en toe eens een mindere dag te hebben. Deze workshop helpt je om beter om te gaan met alledaagse situaties en je veerkracht te versterken. Ze zijn de beschermende factoren die bijdragen tot je geestelijke gezondheid. Want je kan pas zorg dragen voor een ander, als je ook zorg draagt voor jezelf. 

Deel 2

Af en toe word je als hulpverlener ook geconfronteerd met cliënten die geen uitweg meer zien en denken aan zelfdoding. Suïcidaliteit bij een cliënt kan heel wat stress, druk en bezorgdheid met zich meebrengen. Wat mogen we nu wel en niet zeggen? Wat is onze taak? Wat moeten we doen als we signalen van suïcidaliteit zien? Hoe verloopt zo’n suïcidaal proces? Hoe kunnen we de risico’s beter inschatten? Aan de hand van het verhaal van hulpverlener Marijke krijg je een antwoord op deze vragen.

Voor wie?

Medewerkers van een lokaal bestuur, CLB of organisatie met een hulpverlenende functie

Wie kan de workshop aanvragen?

Gemeenten, OCMW’s, CLB’s, welzijnsorganisaties en verenigingen. 

Praktisch?

Enkel deel 1
  • Duur: 3 uur
  • Groepsgrootte: 10 tot 20 personen
  • Kostprijs: 180 euro + verplaatsingskosten
 
Deel 1 en 2 samen
  • Duur: hele dag (2 keer 3 uur)
  • Groepsgrootte: 10 tot 20 personen
  • Kostprijs: 380 euro + verplaatsingskosten

De organisator voorziet een locatie, tafels met stoelen (bij voorkeur in een U-vorm), projectscherm, beamer, laptop. Het logo voorziet een werkboek per deelnemer

Het Logo zet je op weg

Interesse om een workshop te organiseren? Het Logo bekijkt welke spreker de workshop bij jou kan verzorgen.
Mag het wat meer zijn? Voorzie dan ook folders, banners en affiches van de 'Fit in je hoofd'-campagne.

Meer weten of actie ondernemen?

Eva Van Maele

 
03 766 87 78

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen