Nieuwsbrief

Elk jaar is er op 31 mei de Werelddag zonder Tabak. Dat is het moment om burgers te sensibiliseren over de gevolgen van roken
Supermama's denken aan alles. Of toch bijna. Stuur je mama op Moederdag een videoboodschap met je persoonlijke wensen en een herinnering om tijdig deel te nemen aan het Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker.
Vroegtijdig opsporen is de beste bescherming tegen baarmoederhalskanker. Het Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker geeft elke vrouw van 25 tot en met 64 jaar de kans elke drie jaar een uitstrijkje te laten nemen.
Hoe zorg je er voor dat een initiatief ter promotie van beweging bij ouderen succesvol is? Met welke drempels en succesfactoren hou je best rekening?
Lokale besturen en organisaties die gezondheid duidelijk op de agenda plaatsten konden deelnemen. Klein of groot, elke actie kwam in aanmerking om een prijs te winnen.
'Voor mij ben jij top, denk ook eens aan een stop'. Tabakstop, de gratis rookstophulpdienst van Stichting tegen Kanker stelt zijn jaarcijfers en nieuwe postkaartcampagne voor.
Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker blijft sterke resultaten boeken.
11 bedrijven gaan de strijd aan tijdens de eerste 10.000-stappenclash voor bedrijven.
Door het grote succes maken we er dit jaar een tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid van. Zorg dragen voor elkaar, dat is zorgen voor veerkracht.
In hoeveel Vlaamse scholen staat er nog een frisdrankautomaat? Op welke manieren proberen scholen hun leerlingen te stimuleren om meer te bewegen? En wat met het verbod op de e-sigaret? Lees het in de indicatorenbevraging.
Werk mee gezonde gewoontes in je jeugdorganisatie en schrijf je in voor de studiedag 'Gezonde Goesting' en 'Gezonde Gasten'.
Een lokaal dienstencentrum is in de eerste plaats een ontmoetingsplaats. Regelmatig hoort daar een glas bij. Lekker en gezellig, maar soms kan alcoholgebruik problemen met zich meebrengen.
Neem met je klas een filmpje op waarin jullie één van de 10 Woogie Boogie-moves uitvoeren en maak kans op een te gekke prijs!
Wint jouw onderneming de Gezond Werken Award?
De genomineerden voor WAASLAND GOT TALENT zijn gekozen. Een deskundige jury koos een winnaar per talent ... en nu is het aan jou om te kiezen wie er met de publieksprijs naar huis zal gaan! ​
Volle petrol zonder brol! Met Sportivos op weg naar een gezonde sportclub.
De tweede themadag zet in op Gezondheidsongelijkheid: hoe pakken we lokaal de oorzaken aan?
Hoe zorg je er als kinderdagverblijf voor dat baby's en peuters voldoende bewegen? Welke dranken geef je die kleine rakkers best? En welke tussendoortjes zijn écht gezond? Het project 'gezonde kinderdagverblijven' zet het voor je op een rij.
We inspireren je graag met concrete voorbeelden van Liever Actiever, een gezondheidsproject dat meer bewegen en minder zitten stimuleert bij volwassenen. Met de focus op inactieve ouderen en kwetsbare groepen.
Laat je op 9 december 2016 inspireren en kom naar de inspiratiedag voor kansengroepen te Zele!
Van 14 tot 18 november vindt de actieweek 'Gezond Binnen' plaats: "Woon gezond, samen naar een rookvrij huis!" De actieweek loopt samen met de Kom op tegen kanker-campagne "Binnen roken is nooit oké".
BOV = Bewegen Op Verwijzing Wens je graag meer info of wil je meewerken aan het BOV-project in je regio? Schrijf dan in voor het infomoment.
Meer levenskwaliteit en gezonde levensjaren voor iedereen… Een prachtige missie om je verdere loopbaan aan te wijden.
Meer levenskwaliteit en gezonde levensjaren voor iedereen… Een prachtige missie om je verdere loopbaan aan te wijden.
Kies tijdens de week van de geestelijke gezondheid uit een uitgebreide waaier aan luister-en doemomenten rond geestelijke gezondheid.
Om samen met lokale partners preventief te werken rond de Vlaamse gezondheidsdoelstellingen en het thema ‘gezondheid en milieu’ zoekt Logo-Waasland vzw een nieuwe coördinator.
Doe vanaf 30 april mee aan de 10.000-stappenclash en maak van jouw gemeente de actiefste van Vlaanderen.
Op 22 april en 24 mei biedt Logo-Waasland i.s.m. MIWA een studievoormiddag aan over asbest herkennen en op een veilige manier behandelen.
Meer veerkracht in jouw bedrijf of organisatie? Doe dan mee met de complimentendag op 1 maart 2016. Dat is helemaal niet moeilijk en het werkt!
Deze workshop reikt je tips aan om zelf fit in je hoofd te blijven en wil je daarnaast een antwoord bieden op een aantal vragen over suïcidaliteit.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen